Листування зі Святим

Ще не так давно листування було засобом не тільки зв’язку з родичами , а й насамперед інструментом ділового і політичного спілкування. Сьогодні більш популярне і поширене є спілкування з допомогою електронних засобів. Проте, незважаючи на сучасні технології та прогрес, традиція написання листів все ж збереглась, в тому числі написання листа Святому Миколаю.

Лист до Святого є своєрідним дзеркалом духовності, культури, світобачення підростаючого покоління. Кожен лист, як і людина, має свій характер і душу. Є листи сповнені щирої віри та надії, написанні з любов’ю і, навпаки, глибокою іронією. А бува, що такі листи перетворюється у «замов-отримай».

Але дякуючи Богу, у Миколая є дуже багато добрих і щирих діток за, яких в першу чергу слід дякувати батькам. Для багатьох лист до Святого є справді чарівним дійством, сповненим дива та надії. Кому, як не Миколаю розповісти про всі свої досягнення, успіхи, родину і друзів, подеколи навіть не дитячі негаразди, і кого як не його, просити заступництва, молитви за близьких і рідних. Не забувають про Миколая і знають, що завжди прийде на поміч, і дорослі, адже і їм теж хочеться поділитися своєю історією життя і попросити у Святого милості для їх родин.

Тому Миколай продовжує свою клопітку працю, надсилаючи своїм підопічним відповіді з доброю наукою і благословенням на цілий рік.

Пошта Святого Миколая, яка щоденно працює з 2003 року, за цей час отримала понад двадцять п’ять тисяч листів і на кожен з них дано відповідь. Лише за останні зимові місяці на адресу Маєтку Святого Миколая, що на території НПП «Гуцульщина» надійшло близько п’яти тисяч листів. З такою великою кількістю кореспонденції сам Миколай не справився б, а тому у нього є велика кількість щирих і добрих помічників. Насамперед, це працівники Національного природного парку «Гуцульщина», Косівського та Яблунівського центрів дитячої творчості та інші.

Багато діток в листах до Миколая пишуть про свої негаразди. В таких випадках на допомогу приходять благодійні фонди. Зокрема, впродовж останніх років Київський міський благодійний фонд «Фудбенк», який постійно виділяє для цих цілей солодощі та дитячі подарунки. А значна кількість листів до Миколая потребує щирої молитви і духовного наповнення. В таких випадках неоціненною є робота духовенства районну, яке впродовж багатьох років є партнером у здійснені добрих справ для дітей.

Гаврищук Юлія
Інженер з рекреації та благоустрою
НПП «Гуцульщина»

Share

Назад

Зігріті дитячі серця

Вперед

Педагоги Тернопільщини в гостях у Святого Миколая

  1. Мене звати Ліка.

    Я давно пережила 2 операції я думала що більше непобачу рідних.

  2. Марія

    На яку адресу треба відпровляти листа до Святого Миколая?

    Миколай:

    Маєток Святого Миколая
    с. Пістинь, Косівський район
    Івано-Франківська обл., 78633

  3. Алінка

    Привіт Святий Миколай . Мене звати Аліна, мені 9 років.Я живу в с. Одаї .Я вірю в тебе. Будьласка помоліться за мою сімю, і я також буду молитися , і ще помолися щоб в Україні був мир.Будьласка приниси мені телефон, цукерки і блокнотик на колодці.

  4. ВІка

    Привіт Святий Миколай.Мене звати Віка,мені 12 років я живу з мамою в м.Тараща. Я вірю в Миколая і коли комусь мені або мамі зле я молюся навколішки перед іконою.Я дуже хочу щоб в Україні був мир і не було війни із-за призедента В.Путіна і я дуже хочу хоч трошки новорічного духу.Я знаю що мені мама нічого не подарить по зараз все дороге і в нас нема грошей а я дуже хочу планшета.Будь-ласка принеси мені планшет.

  5. владік

    Святий Миколай!!
    Будь ласка принеси планшета і цукерки. Я був слухняним. Допомагаю мамі і слухаюся тата.
    Від Ільєва Владислава Леонідовича.
    Вулиця Польова 2
    Село Січенці
    Дунаєвецький район
    Хмельницька область

  6. степан

    Святий миколаю а я стараюсь бути чемним і чекаю від тебе гру морський бій

  7. Іра

    Любий Миколаю. Я була у тебе у маєтку. Мені усе сподобалося особливо кататись верхи на коні, але не сподобався твій туалет. Тому я бажаю щоб ти зробив подарунок собі і облаштував зручний і теплий туалет. А ще принеси мені ляльку Еве Афте Хай. Дякую.

  8. Турчик Ярослав 11років

    Святий Миколаю , я тебе благаю,
    Пошли мир на Україну!
    Ти ж все можеш, я це знаю.
    Кожен рік мої прохання
    Ти сумлінно вдовольняв,
    А сьогодні лише м и р у
    Я прошу, щоб ти послав !

  9. Наталия

    Здравствуй Святой Николай! Ты ЧУДОТВОРЕЦ! Я прошу помолись за мужа моей сестры Сережу, он на войне. Ему наша помощь в молитвах очень нужна, он старается не падать духом изо всех сил не столько для себя, как для беременной жены и того чуда, которое родится. Я верю в тебя всем сердцем! Спасибо за то, что ты есть!

  10. Баланюк Денис

    Добрий вечір Святий Миколай,я чемний синочок Баланюка Івана та Баланюк Домніки,я навчаюсь у першому класі Кам*янської ЗОШ,я відмінник,цілий рік я допомагав мамі з татом і сестричці,отож у відповідь хочу собі у подарунок від тебе Святий,конструктор,щоб розвивало мою пам*ять.А ще будь ласка помолися за мою матусю яка зараз за кордоном у Італії,а татко у Польщі,я дуже за ними сумую,хочу щоб вони були щасливі і здорові,а ще щоб поскоріше приїхали додому.Гарно дякую Вам за все!!!

  11. Маша

    Дорогий Миколаю.Я хочу ту саму шоколадку(билу)як в тому роци.Дякую тоби за подарунки.Живи довго та радуй диток та мене.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

© 2010—2024 НПП «Гуцульщина» & Розробка сайту — «КосівАрт»